Agenda

In de agenda worden de bijeenkomsten opgenomen waarvoor belangstellenden ook welkom zijn, zoals informatiebijeenkomsten, wandelingen, excursies, e.d. Eventuele routebeschrijvingen staan onderaan de pagina.

Raadpleeg altijd de kalender voor het actuele overzicht van alle activiteiten en evenementen!


Rondleiding én introductiebijeenkomst

elk voortaan – om en om – tweemaandelijks, en wel op de eerste zaterdag van de maand

Het afgelopen jaar hebben we om de twee maanden een rondleiding voor belangstellenden gehouden. Echter, de introductiebijeenkomst, die we min of meer verplicht stellen voor mensen die lid willen worden van onze vereniging, is er de laatste tijd bij ingeschoten.
We hebben besloten de (jonge) traditie van 2-maandelijkse rondleidingen (altijd de eerste zaterdag van de maand) om te gooien door de ene maand een rondleiding, en 2 maanden later een introductiebijeenkomst te organiseren.

De rondleiding is voor de nieuwsgierigen, de buren, voor mensen die met plannen lopen om een dergelijk project op te zetten of op vergelijkbare manier willen wonen. Voorafgaand aan de rondleiding geven we informatie over onze pijlers, de geschiedenis van het project, het door ons gehanteerde concept van de gedragen besluitvorming en ons instroombeleid..
Er worden woningen en gemeenschappelijke ruimtes bekeken en natuurlijk kunnen in de tussentijd vragen gesteld worden.

Na afloop – al dan niet bij een kampvuur! – serveren we soep, voor wie wil, en is er gelegenheid om indrukken en gedachten uit te wisselen. Het is altijd reuzegezellig!

Een introductiebijeenkomst begint steeds met een ‘voorstelrondje’. Er wordt dieper op de zaken, hierboven genoemd, ingegaan. Vaak ontvangen we mensen die de wens hebben bij ons of in soortgelijk projecten te wonen. Vanzelfsprekend ben je ook als ‘vrijblijvend belangstellende’ van harte welkom.

De eerstvolgende rondleiding is op zaterdag 6 mei 2017, van 15.00 uur tot ong. 18.00 uur.

De eerstvolgende introductiebijeenkomst:  zaterdag 1 juli 2017. Nadere informatie volgt; waarschijnlijk is het dan van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Bij beide gelegenheden staat er een Danapot op tafel, voor een vrijwillige, geldelijke bijdrage voor de koffie/thee/lekkers en soep.
Opgave en informatie:  info@woongemeenschapeikpunt.nl 

Wees welkom!


ZOOKAFEE 

Iedere derde zondag van de maand, meestal van 11 tot 13 uur, maar soms op andere tijden. Een informeel samenzijn van leden om elkaar op een andere manier te leren kennen. Belangstellenden zijn welkom om kennis te komen maken. Het Zookafee vindt plaats in de GER, Duitslandstraat 4.

Zookafee op 21 mei 2017 van 13.00-18.00 uur
21 mei hebben we een open podium op het program staan. Voor jong en oud, waar je je talenten voor het voetlicht mag brengen. Voorafgaand is er een theater-workshop. Stefan zal die begeleiden.  Het thema is: wat in jou wil gezien worden, of verborgen wil blijven.
13.00-13.30: aankomen
13.30-14.30 workshop Stefan
14.30-15.00 pauze
15.00-17.00: open podium
17.00-18.00 pot luck
Het is de bedoeling dat eenieder iets te eten en/of drinken meebrengt. Wil je meedoen aan het open podium, dan dit graag van te voren opgeven bij Pieter. (pieterjosephs@gmail.com)

Het belooft een heerlijke middag te worden!


ZOOKAFEE op 19 februari 2017 van 13.00 – 16.00 uur
Na onze winterslaap hebben we weer volop energie voor een leuk programma. Buiten het zookafee om kunnen degenen die willen, zich tegen 11 uur verzamelen in de huiskamer en na een kopje koffie/thee naar buiten gaan. Onder leiding van de groengroep wordt er buiten gewerkt met voorbereidende werkzaamheden voor de inrichting van onze buitenruimte.
Het eigenlijke Zookafee begint om 13 uur, de plek waar alles mag en niets hoeft. Deze keer zullen  Joa en Nora beginnen met het klaarmaken van beslag voor pannenkoeken. Alle (grote) kinderen, al dan niet met ouders, zijn van harte welkom om gezellig te helpen bakken en natuurlijk eten! Wij zullen zorgen voor glutenvrij en lactosevrij beslag en stroop en suiker. Wil je nog wat anders in of op je pannenkoek, neem dat dan zelf mee. Rond 16.00 uur zullen we gezamenlijk de boel opruimen en kunnen we hopelijk allen (moe maar) voldaan weer naar huis.
Graag tot ziens op 19 februari!
Joa en Nora.

ZOOKAFEE op 18 september 2016 van 11.00 – 14.00 uur
Tijdens het komende zookafee nemen Anne en Dembo ons mee in een gezellig Nederlands-Afrikaans samenzijn waarbij zoals altijd alles mag en niets hoeft. We beginnen weer gewoon om 11 uur met een kopje koffie/thee/limonade voor de kinderen en Nora zal weer een poging doen om iets lekkers erbij te serveren dat glutenvrij en suikervrij is en deze keer hopelijk wel lekker smaakt! Tot slot sluiten we zoals vroeger weer af met een gezamenlijke lunch waarbij eenieder wat lekkers mee kan brengen om met anderen te delen.

Zoals altijd geldt ook voor dit zookafee weer: opgeven hoeft niet, erbij zijn wel! Graag tot de 18e september, groetjes,  Anne van Luijk/Dembo.

ZOOKAFEE op  21 augustus 2016 van 11.00 – 14.00 uur
Deze keer staat het zookafee in het teken van het bedankfeest op 27 augustus voor alle vrijwilligers die zo hard geholpen hebben om onze woningen en de ger bewoonbaar te maken. Onder het motto “zeg het met bloemen” willen we graag samen met iedereen die het leuk vindt om te knutselen (jong en oud) wat mooie bloemen maken om de vrijwilligers te bedanken en de ger te versieren. Zoals altijd sluiten we weer af met een gezamenlijke lunch waarbij iedereen weer iets lekkers meeneemt om met elkaar te delen.
* 11 uur: zoals altijd beginnen we met een kopje koffie/thee en iets lekkers.
* 11.30 uur: eenieder die dat wil kan aanschuiven aan de knutseltafel om met papier, schaar, lijm, stiften, kleurpotloden etc. zijn/haar creativiteit de vrije loop te laten.
* 13 uur: opruimen en bewonderen van alles wat er gemaakt is.
* 13.15 uur: gezamenlijk smullen van alle meegebrachte eet- en drinkwaar.
* 14.00 uur: afsluiting.
Graag tot ziens op 21 augustus a.s.,
Daphne H. en Nora

Introductiebijeenkomst op 6 augustus 2016 van 13.30 tot 16.30 uur
Er is ruimte gekomen op de wachtlijst en willen we graag nieuwe mensen werven, ondanks dat op dit moment alle woningen bezet zijn en niet bekend is wanneer er weer een woning vrijkomt. Gezien het feit dat we een meergeneratie project zijn houden we rekening met een leeftijdsbalans bij de bewoners. Omdat we op dit moment al relatief veel ouderen (boven 63 jaar) hebben, is er nu vooral ruimte voor jongeren (onder de 42).

Deze introductiebijeenkomst t.b.v. het werven van nieuwe leden zal plaatsvinden op zaterdag 6 augustus van 14.00 uur – 16.30 uur in onze gemeenschappelijke ruimte, Duitslandstraat 4, 6663 LE Lent (onze gemeenschap is gebouwd tussen de Laauwikstraat en de dijk, vlakbij het Wijnfort). Het programma ziet er globaal als volgt uit:

13.30 uur – 14.00 uur:            Inloop
14.00 uur – 14.15 uur:            Welkom met stilte
14.15 uur – 14.45 uur:            Geschiedenis van Eikpunt, toen nog MWN en de pijlers van hetproject
14.45 uur – 15.15 uur:            Uitleg over de gedragen besluitvorming
15.15 uur – 15.45 uur:            Pauze met gelegenheid tot kennis maken met bewoners en een korte rondleiding
15.45 uur – 16.15 uur:            Uitleg over het instroommodel en toewijzing van woningen
16.15 uur – 16.30 uur:            Gelegenheid tot vragen stellen en afsluiting.

In verband met de catering en de inrichting van de zaal, zou het fijn zijn als je je voor deze middag op wilt geven via info@woongemeenschapeikpunt.nl.  Voor vragen kun je terecht op 06-49430257.

Zookafee: iedere derde zondag van de maand (kijk voor meer informatie hieronder)
Belangstellenden kunnen zich elke derde zondag van de maand aansluiten bij het ‘ZOOkafee’: een informele activiteit op zondag waarbij je Eikpunt-leden kunt ontmoeten. Deze zookafee’s duren veelal van 11 tot 14 uur en starten bij Restaurant Zijdewinde aan de Waaldijk 28 in Lent. Meestal is er een picknick (in de buitenlucht of overdekt) en zijn er activiteiten voor de kinderen. Als je wilt komen, check het dan voor de zekerheid even door een mail te sturen naar het secretariaat van het woonproject info@woongemeenschapeikpunt.nl of te bellen naar de Eikpunt-telefoon 06-49430257.

Zookafee op zondag 17 juli 2016.
17 juli is er weer een Zookafee en zoals elke keer is het weer anders dan anders: we beginnen graag om 10 uur in de GER (Gemeenschappelijke huiskamer) om samen te snuffelen aan verschillende theatervormen/workshops waarmee we ‘Sopa, een Eiksoepopera’ gaan vormgeven. Afgelopen 6 juli hebben we met veel plezier een begin gemaakt en daar gaan we graag mee verder met iedereen die wil meespelen/bouwen/knutselen/musiceren/dansen.
We zullen zeker naar buiten gaan als het weer dit toelaat, om in kleinere groepen op de verschillende plekken alvast wat te proberen. Het wordt vooral met veel plezier bezig zijn en minder praten over; dat doen we al genoeg. Maar vragen/suggesties zijn natuurlijk welkom.
Inloop in GER: 9.30u
start Eiksoep 10 uur
opwarming 10.30 uur
workshops 11 uur – 13 uur
Lekkere-dingen-voor-elkaar-meeneem Lunch rond 13u.
14-15u. Kijken naar wat we allemaal hebben gemaakt in de workshops en verdere stappen(het is al heeeeel snel 30 september!).

Zookafee op zondag 15 mei 2016.
We komen om 11.00 uur bij elkaar in onze Huiskamer (serre), Duitslandstraat 4, en na ons kopje koffie gaan we in de directe omgeving van Eikpunt kruiden en eetbare wilde planten zoeken. Dit onder begeleiding Paula van Lingen. Zij heeft onlangs , samen met enkele anderen, stichting VELT NIJMEGEN opgericht (Vereniging Ecologisch Leven , Tuinieren, en Koken).
Na een uurtje keren we terug naar eikpunt, en bereiden  met wat we gevonden en geplukt hebben  een heerlijke  salade.
Wat zal dat smaken bij de door ieder meegebrachte eet- en drinkwaar! Die we zoals altijd samen delen.
Rond 14.00 uur gaat ieder weer huiswaarts. Of blijft lekker hangen. Net waar je zin in hebt.
Opgeven hoeft niet, er zijn wel!
Wij hopen dat je erbij bent.

Zookafee op zondag 17 april 2016
Om 11 uur verzamelen we in onze eigen serre voor ons traditionele kopje koffie/thee/limonade en ook onze buurman Joop Koopman zal daarbij aanwezig zijn. Rond 12 uur vertrekken we dan voor een wandeling door onze directe omgeving onder zijn leiding.Bij de lunch is het weer de bedoeling dat iedereen wat lekkers meeneemt om met anderen te delen, denk hierbij aan de klussers die die ochtend hard gewerkt hebben in de Gemeenschappelijke Ruimtes.

Zookafee op zondag 20 maart 2016
In deze tijd van heel hard werken in onze woningen, dat nu al maanden aan de gang is en dat lang­zaam maar zeker vordert, moeten we niet vergeten dat de boog niet altijd gespannen kan zijn en dat we ook af en toe de ruimte moeten nemen om met elkaar te ontspannen!
Daar is zoals altijd ook de komende derde zondag van de maand weer de gelegenheid voor tijdens ons maandelijkse zookafee. De afgelopen keren vond het zookafee plaats in de kleine Wiel bij onze buren IEWAN, maar omdat nu ook blok 1 met de gemeenschappelij­ke ruimtes is opgeleverd, kunnen we deze keer voor het eerst in de gemeenschappelijke ruimte terecht!
Reden temeer om van dit zookafee een feestelijk gebeuren te maken en gezamenlijk een toast uit te brengen op vele toekomstige gezamenlijke mooie momenten in deze ruimtes. Het programma ziet er globaal als volgt uit:

10.30 uur: versieren van de ruimte, alle kinderen die dit leuk vinden zijn hierbij van harte uitgenodigd.
11.30 uur: start zookafee met koffie/thee en iets lekkers.
12.00 uur: gezamenlijke toast voor iedereen, uiteraard ook voor alle harde werkers die deze dag inge­roosterd zijn. Voor hen geldt dus dat zij iets eerder en langer pauze hebben dan anders.
12.30 uur: gezamenlijke lunch; er wordt gezorgd voor soep. Voor alle klussers is er ook brood en beleg, en de anderen kunnen, net als altijd bij de zookafees, hun eigen meegebrachte eten opeten.
13.00 uur: de klussers gaan weer aan de slag want de woningen moeten af. Voor de mensen die deze dag vrij zijn is het tijd om te genieten van de rust en de gelegenheid om weer eens bij te kletsen met elkaar, ook over andere zaken dan de bouw!
14.00 uur: Afsluiting

We hopen velen van jullie te zien op 20 maart, graag tot dan!
Nora & Joan.

 

Reageren is niet mogelijk