Koken met Dominique


Evenement gegevens

Dit evenement vindt plaats van 20 december 2016 tot en met 27 juni 2017. De eerstvolgende keer is op 22 mei 2017 18:00

  • Locatie: WG Eikpunt
  • Toekomstige datums:

koken-met-dominique   Kookcursussen en -workshops met Dominique. Kijk voor meer informatie op de website. Opgeven bij Dominique Companjen, 06-13079008, dcompanjen@yahoo.com

Vegetarisch eten is meer dan alleen het vlees op je bord vervangen. Kaas en room zijn vaak het eerste waar men naar grijpt bij vegetarisch koken, maar kaas kan erg zout, vet en slijmvormend zijn en ook room kan vet zijn. Hierdoor zijn ze niet geschikt als dagelijks alternatief voor vlees.

In mijn kooklessen leer je een evenwichtig maal samen te stellen zonder vlees, suiker of kaas. In plaats daarvan koken we met diverse granen, peulvruchten, zaden en noten, tempeh en tofu, vruchten, specerijen, verse kruiden en verse groenten van het seizoen.

Een gunstige bijkomend effect van vegetarisch eten is dat je ervan kunt afvallen. Je krijgt meer vezels binnen en minder verzadigde vetten. In een vegetarisch dieet heb je allerlei alternatieve eiwitbronnen zoals peulvruchten, noten, zaden, producten van soja zoals tofu en tempeh en zelfgemaakte burgers. Hier zijn verschillende themalessen over.

 

https://www.kokenmetdominique.nl/

 

Reageren is niet mogelijk