Agenda

Op deze pagina tref je beschrijvingen van bijeenkomsten en activiteiten aan waarvoor niet alleen leden maar ook belangstellenden welkom zijn; zoals informatiebijeenkomsten, wandelingen, excursies en meditaties. Eventuele routebeschrijvingen staan onderaan de pagina.Raadpleeg steeds de kalender voor het actuele overzicht van alle activiteiten en evenementen!

Introductiebijeenkomst

De introductiebijeenkomst is voor de nieuwsgierigen, de buren, voor mensen die met plannen lopen om een dergelijk project op te zetten of op vergelijkbare manier willen wonen. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er een rondleiding door het woonproject waarbij we tegelijk informatie geven over onze pijlers, de geschiedenis van het project, het door ons gehanteerde concept van de gedragen besluitvorming en ons instroombeleid. Er worden woningen en gemeenschappelijke ruimtes bekeken en natuurlijk kunnen in de tussentijd vragen gesteld worden. Na afloop – al dan niet bij een kampvuur! – serveren we soep, voor wie wil, en is er gelegenheid om indrukken en gedachten uit te wisselen. Het is altijd gezellig!

De datum voor  de introductiebijeenkomst is in principe iedere eerste zaterdag van het kwartaal.  De eerstvolgende is dus op zaterdag 6 oktober 2018. De aankondiging zal tijdig in de kalender worden opgenomen. Ook krijgt iedereen die op onze mailinglijst van belangstellenden staat automatisch een uitnodiging hiervoor. Als je op de mailinglijst gezet wilt worden stuur dan een verzoek hiervoor naar info@woongemeenschapeikpunt.nl

Bij deze gelegenheid staat er een pot op tafel voor een vrijwillige, geldelijke bijdrage voor de koffie/thee/lekkers en soep. Voor meer informatie en aanmelden: info@woongemeenschapeikpunt.nl

 

Zookafee, iedere derde zondag van de maand

Iedere derde zondag van de maand, meestal van 11 tot 14 uur, maar soms op andere tijden. Een informeel samenzijn van leden om elkaar op een andere manier te leren kennen. Belangstellenden zijn welkom om kennis te komen maken. Het ZOOKAFEE vindt plaats in de GER, Duitslandstraat 4. Als je wilt komen, check het dan voor de zekerheid even door een mail te sturen naar het secretariaat van het woonproject info@woongemeenschapeikpunt.nl of te bellen naar de Eikpunt-telefoon 06-49430257. De toegang is uiteraard gratis.

Zondag 16 september 2018 is het eerstvolgende ZOOKAFEE,  van 11.00-14.00
Het programma/thema wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

Compassie-meditatie, iedere maandag van 20.00 – 21.00

Uitgangspunt is een uur per week liefdevolle aandacht voor jezelf. Je ontwikkelt een houding waarin je gewaar bent van wat er in en om je heen aanwezig is. Waarin je lichaam, geest en hart zich openen voor alles wat zich aandient, zonder terughoudendheid. Je staat gewoon toe dat ‘alles er mag zijn’. Je oefent in het ontwikkelen van een houding waarin je alles op de uitademing kunt laten stromen, ruimte kunt geven. Hierdoor kan een natuurlijke rust en mildheid ontstaan, waarin je gemakkelijker kunt loslaten.
Hoe?
> start met inleidende focus en motivatie
> ontspanningsoefeningen om meer in ons lichaamsgewaarzijn te komen, energieën te laten stromen
> aandachtsmeditatie, waarin we focussen op de adem en lichaamssensaties
> een korte loopmeditatie
> compassie-meditatie gericht op ontspannen, opmerken en toestaan

10 september 2018 zijn we gestart met een wekelijkse bijeenkomst op maandagavond van 20.00-21.00.
In de maand september komen we bij elkaar in een zaaltje in de GER van Eikpunt, Duitslandstraat 4A in Lent. Zodra het mogelijk is willen we gebruik maken van de Stilteruimte van Eikpunt.

Er wordt geen vaste bijdrage gevraagd; de bijdrage vindt plaats op basis van dana (‘vrijgevigheid op basis van draagkracht’), met als richtbedrag € 5 per bijeenkomst. De financiële donatie mag overigens nooit een barrière vormen om deel te nemen.

De bijeenkomsten worden begeleid door Ine Albers, gecertificeerd mindfulnesstrainer. Aanmelden graag via ine.albers@gmail.com. Wil je meer weten, kijk dan op www.mediterenisteleren.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.