Oprichten vereniging

Oprichten vereniging

In september 2009 stond een opmerkelijk kloosterpand op de Sterrenschansweg in Nijmegen te koop. Aan het eind van een grote, groene voortuin lagen een pontificale 19de eeuwse villa, een kapel en een nieuwer smal, lang gebouw. Dit pand leek een ideale plek voor ons woonproject. Na een bezichtiging, samen met belangstellenden en Bouwen met Mensen raakten we gaandeweg enthousiast. We zochten contact met Standvast en na een intensieve en hektische periode bleek echter de datum om een bod uit te brengen veel te krap voor wooncorporatie.
We hebben ervaren hoe het proces van de beeld- en gemeenschapsvorming versneld raakte door zo’n prachtige locatie met oude, bijna sproojesachtige gebouwen.

Duidelijk was ook dat voor meer officiële contacten zoals afspraken met de gemeente en andere instanties het noodzakelijk is formele juridische status aan te nemen, zoals door het oprichten van de eigen woonvereniging. Bouwen met Mensen ondersteunde ons in het stichten van de verengiging, het “Meergenatie Woonproject Nijmegen.” De statuten van de vereniging kunnen via deze link  bekeken worden.

Reacties zijn gesloten.