Oprichten vereniging

Oprichten vereniging

In september 2009 stond een opmerkelijk kloosterpand op de Sterreschansweg in Nijmegen te koop. Aan het eind van een grote, groene voortuin lagen een pontificale 19de-eeuwse villa, een kapel en een nieuwer smal, lang gebouw. Dit pand leek een ideale plek voor ons woonproject. Na een bezichtiging, samen met belangstellenden en bureau Bouwen met Mensen raakten we gaandeweg enthousiast. We zochten contact met Standvast Wonen en na een intensieve en hectische periode bleek echter de datum om een bod uit te brengen veel te krap voor de wooncorporatie.
We hebben ervaren hoe het proces van de beeld- en gemeenschapsvorming versneld raakt door zo’n prachtige locatie met oude, bijna sprookjesachtige gebouwen.

Duidelijk was ook dat voor meer officiële contacten zoals afspraken met de gemeente en andere instanties het noodzakelijk is een formele juridische status aan te nemen, zoals door het oprichten van een eigen woonvereniging. Bouwen met Mensen ondersteunde ons in het stichten van de vereniging, het Meergeneratie Woonproject Nijmegen.

 De statuten van de vereniging kunnen via deze link  bekeken worden.

Reacties zijn gesloten.