Woningontwerp

Woningontwerp

In december 2012 is architect Huub van Laarhoven aan de slag gegaan met het ontwerpen van de verkaveling van ons gebied en het ontwerp van de huurwoningen. Vervolgens is gestart met de verkaveling van het terrein waarop de kopers/bouwers zouden gaan komen. Na veel wijzigingen in de kopersgroep en idem wijzigingen in vorm van de woning is gestart met het ontwerp van de individuele woningen. De koopwoningen zullen gebouwd worden door het Biologisch Bouw Collectief (BBC). De huurwoningen gaan gebouwd worden door aannemersbedrijf Wijnen.


Verkaveling van het terrein

Voor de ligging van de gebouwen ten opzicht van elkaar klik Voorlopig Ontwerp verkaveling.
Voor de ligging van de koopwoningen ten opzichte van het geheel klik Verkaveling kopersgebied.
Ontwerp van de gebouwen van huurwoningen

In maart 2014 is er een definitief ontwerp gepresenteerd met daarin zowel de buitenaanzichten, als de indelingen van de drie woongebouwen met de verschillende woonlagen. Je kunt dit overzichtsbestand bekijken door te klikken op Definitief Ontwerp.

yurthuis

yurthuis op het kopersveld

Ontwerp van de koopwoningen

In Eikpunt komen 8 koopwoningen in de zuidpunt van het terrein en 1 woning aan de Duitslandstraat. In november 2013 is de verkaveling van het koopperceel vastgesteld. Er komen 3 appartementen met 1 aangebouwde woning en 5 vrijstaande woningen. De architect, Huub van Laarhoven, heeft de ontwerpen in de zomer van 2014 grotendeels afgerond. Ten behoeve van het opstellen van het technisch ontwerp loopt thans de keuze voor de installaties en materialen.
Hier kunt u enkele van de ontwerpen bekijken:
Koper nr 9
Koper nr 7
Koper nr 6
Koper nr 5

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.