Woningontwerp

In december 2012 is architect Huub van Laarhoven aan de slag gegaan met het ontwerpen van de verkaveling van ons terrein en het ontwerp van de huurwoningen. Vervolgens is gestart met de verkaveling van het terrein waarop de kopers een woning wilden realiseren.  Na de definitieve verkaveling hebben we ontwerpen van huurwoningen en die van koopwoningen een plaatsje gekregen in de wijk.
De 40 huurwoningen zijn gebouwd door aannemersbedrijf Wijnen uit Someren.
De 9 koopwoningen zijn gebouwd door het Biologisch Bouw Collectief (BBC) uit Gilze Rijen.
Het geheel aan woningen maakt deel uit van een wijk met de naam Plantjevlag.

Ontwerp en bouw van de huurwoningen

In maart 2014 is er een definitief ontwerp van de huurwoningen gepresenteerd met daarin zowel de buitenaanzichten, als de indelingen van de drie woongebouwen met de verschillende woonlagen.
De ontwerpen van de koopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2015 gereed.

In maart 2015 is gestart met de bouw van de huurwoningen. Het eerste blok daarvan werd opgeleverd op 17 december 2015, het laatste in maart 2016.

 

yurthuis

yurthuis op het kopersveld

Ontwerp en bouw van de koopwoningen

Er waren 8 koopwoningen geprojecteerd in de zuidpunt van het terrein en 1 woning aan de Duitslandstraat. In november 2013 is de verkaveling van het koop-perceel vastgesteld. Er komen 3 appartementen met 1 aangebouwde woning en 5 vrijstaande woningen. De architect, Huub van Laarhoven, heeft de ontwerpen in de zomer van 2014 grotendeels afgerond.

De bouw van de koopwoningen werd vanaf juli 2015 één voor één gestart. Er werd telkens aan twee woningen gebouwd door een kleine bouwploeg en zo mogelijk door de toekomstige bewoners. Vanaf augustus 2016 werden de koopwoningen opgeleverd. De laatste in februari 2017.

Reacties zijn gesloten.